Kapsalon de Dam - Nieuws

Home - Nieuws

Haarlijn voorjaar/zomer 2006

De Haarlijn voorjaar/zomer 2006 staat in het teken van comfort, klasse, stijl en avontuur. Het haar word gestileerd en verzorgd gedragen. Je moet je geheel op je gemak voelen in een lekkere ambiance met vrij en bewegelijk haar.

Dit voorjaar en deze zomer kenmerken zich door drie grote trends: Nautic/Navy, Global Mix en Classic Romance. Vrolijke strepen, luxe en klasse uit Saint Tropez en de finesse uit Nice, zijn de grote peilers voor de Nautic trend. Frisse kleuren als blauw, rood en wit zien we terug in simpele basic kledingstukken. Natuurlijk hoort hier een makkelijk kapsel bij. De Global Mix stimuleert de avonturier in ons. Alles wat ons is opgevallen tijdens verre reizen en wat we aan souvenirs hebben meegenomen, verweven we in onze kleding en uiterlijk. De Classic Romance kenmerkt zich door een Italiaanse Dandy-stijl. Lichte pastels in kant en broderie en voor de heren gewaagde borduurdetails. Samen met een gestileerd kapsel krijg je een romantische look.

Playfull Hair!

Wat hebben deze drie trends gemeen? Dat is in één woord samen te vatten: comfort. Het haar is bewegelijk en je moet het gemakkelijk kunnen stylen en re-stylen. De Nautic look laat de sportiviteit in het haar zien. Hierbij worden lange ronde lagen en geraffineerde geometrische vormen gestileerd en natuurlijk gedragen. Global Mix kenmerkt zich door volume en textuur. Het kapsel wordt daarbij aangepast aan het gezicht en de persoonlijkheid. Dit door middel van golvende krullen met glans en souplesse.
Classic Romance staat voor klasse en comfort. Het kapsel heeft bij deze trend een verzorgde chique uitstraling met gedistingeerde en vrouwelijke vormen.

Expressief of ton-sur-ton?

Ook in de kleuren zien we het comfort terugkomen. Mooie volle tinten als koperrood, reebruin of middenasblond worden als vlakkleuring in het haar aangebracht en eventueel geaccentueerd met highlights dan wel met zone-kleuringen. Dit zorgt voor een duidelijk contrast in het haar. Wil je een wat rustiger beeld waarbij gespeeld wordt met kleur? Dan worden ton-sur-ton kleuren gebruikt, die een natuurlijke en luxe uitstraling geven.

Cocktail mix

Comfort betekent niet dat je niks met het haar doet. Met shapers, papillotten en clips brengt de kapper mooie krullen en slagen in het haar. De kapsels worden speels maar gedetailleerd geknipt, zodat de stylingvarianten ongelimiteerd zijn. Stylingproducten zijn hierbij onmisbaar. Door zijdeglansproducten te mixen met een stevige wax of gel, geef je het haar volume en glans. Mix met de producten en durf. Kortom, haal het beste uit je haar!